lørdag, desember 30, 2006

Årskavalkade: 2006 er daud, leve 2006!




Kva skjedde i 2006? K. West oppsummerer det som prega det gamle, og spår kva som vil prege det nye.

Januar. I januar skjedde det lite.

Februar. I februar skjedde det heller ikkje så mykje.

Mars. I mars skulle ein tru at det byrja å skje noko, men også då skjedde det lite og ingenting.

April. Framleis langt mellom hendingane. Vi oppsummerer med at året byrja temmelig begivenheitslaust.

Mai. PANG! Der tok K. West bloggen av med rakettfart, og kasta seg inn i forsvaring av samfunnets utsette grupper gjennom fleire media.

Juni. Dette er den mest produktive månaden i 2006. Bloggen pregast av søken etter profil, og ein prøver seg med både miljøvern, litteratursynsing, moralske utfall, historie og språkpolitiske spørsmål. Spenninga er stor: kva profil vil utkrystallisere seg frå denne stjernetåka av emner. Dette er også månaden då den populære ”stayeren” om Marcel Proust innleiast.

Juli. I sommarheten er det Proust som dominerar, men også ein spalte om 1. verdskrig får plass. Denne vert seinare lagt på is, og er per i dag sett på som ein barnesjukdom. Bloggen viser ei stigande grafisk bevisstheit, med rikelig bruk av skattar frå den kulturhistoriske skattekista.

August. K. West viser seg også som talerøyr for friluftsnoreg, med sin eggande reportasje frå Slogen. Samtidig fortsettast og vidareutviklast den litterære delen av bloggen, med spennande koblingar mot musikk og andre kunstneriske uttrykk. Smeltedigelen, Martha, smeltedigelen! Eit nytt element introduserast med religionskritiske diskusjonar.

September. Denne månaden pregast av eit skift mot religion og vitskap. Dette spennande feltet problematiserast av dei skarpe pennane på kobbenes.blogspot.com


Oktober. I løpet av hausten utviklar bloggen seg grafisk, og grensene for mediet sine moglegheiter flyttast, med stadig utvida sidebar-lister, og innføringa av hit-counter. Der andre medie går mot tabloid form, går K.West andre vegen. Tematisk vidarefører oktober kjente og kjære postar om Proust, men freistar stadig å ta vende steinar på botnen av samfunnets mørke tjern. Einaste skjær i sjøen er at bloggen ser ut til å vere dårlig kommentert.

November. K.West sitt største bidrag i bloggsfæren i november er ironisk nok på ein anna blogg. I løpet av nokre spennande dagar krysser k.west klinger med den frikirkelige Pastor Torp. I kjølvatnet av dette følger også denne bloggen sin hittil største debatt, der ein finn ut at ting ikkje er så enkelt.

Desember. Månaden byrjar stille, men med den spennande og finurlige adventskalendaren om Nietzsche klarer K.West nok ein gong å sjokkere å facinere!



Kva skjer i 2007? Dette vert uitvilsomt eit spennande år for mange. Kva vil for eksempel skje i rettssaka til tidligare diktator Saddam Hussain? Vil han få den straffa han fortener? Og kva med Pinochet, som har snike seg unna lovens lange arm? Vil han havne bak lås og slå? Her på bloggen kan vi love at vi føl utviklinga med argusauge! Ellers vil vi vidareføre kjende og kjære postar, om bøker og slikt. Diskuskjonsredaksjonen skal få seg ein oppstrammar, slik at bloggen syg til seg diskusjonslystne. Vidare vil det kanskje kome ei lita omleggjing då ein forlet student-perspektivet kring sommarstid, og går over i arbeidslivet. Kanskje det kjem fleire postar om at ein har pengar? Den som lev får sjå.

Godt nytt år!

Helsing kobbenes-redaksjonen.

Ingen kommentarer: