mandag, januar 01, 2007

Ønsker for 2007.


Vi åpnar 2007 med ei ønskeliste til dei raud-grøne:
- Miljøavgift på fly.
- Miljøavgift på hurtigbåt.
- Høgare straumprisar, og tilrettelegging for straumsparingstiltak.
- Troll i ord om "verdas beste renseteknologi" for CO2. Vi trur det når vi ser det. Nett no har Djupedal ærklært kvileskjær i forskning og utdanning. Det lovar jo bra...
- Høghastigheitsbane. Normenn reiser jo svært mykje med fly. Vil ikkje ei slik bane vere ei investering? Eg høyrer det allereie: "vi skal ha verdens beste høyhastighetsbane! Med barnehage ombord (med varm gratis lunch for ungane)!"

Og på litt større sikt (litt over hovuda på Jens & Co):
- Framleis tilrettelegging for at utvikling av miljøvennlig teknologi skal vere lønnsomt. Det siste året har jo vist at dette er fullt mogleg, med boomen av miljøvennlig bilteknologi.
- Fleire strukturelle forpliktelsar lik Koyoto-avtalen. Dette fordi mange miljøspørsmål omhandlar konsekvensar i framtida. Litt som å motivere seg til røykeslutt med kva som kanskje kan skje, er det å slå i bordet med kva som sannsynligvis vil skje. Difor må miljøvern strukturelt regulerast.
- Denne er litt luftig, men vi prøvar: Verda vert mindre, og flyten av kapital og varer gjer at fisk fiskast i svolvær, fileterast i Kina, pakkast i India, og etast i Mosjøen. Dette vert beskrive som ein av dei negative sidene med globaliseringa. Kva om det vert lønnsomt å fiske, filetere og pakke fisken i Svolvær? Kanskje ikkje så bra for Kina og India, men bra for Svolvær, og bra for miljøet.

1 kommentar:

Eirik Løkke sa...

Enig, enig. Tror kanskje tiden for å innføre slike ordninger begynner å bli overmoden!