torsdag, september 04, 2008

SV er ikkje eit politisk parti.

Det er makt i dei folda hender. Førre val gav eg stemma mi til SV. Då dette var eit kommune -og fylkesval, kan det hende at driftige enkeltindivid omgjorde stemma til politisk handling. Hadde det vore stortingsval hadde det ikkje vore tilfelle.

SV er ikkje eit politisk parti. Det kan kallast ein verdi-tenketank for den høg-humanistiske sida av norsk middelklasse, til innomhus produksjon av fine prosjektarbeid: ein stad ein kan samlast for å håpe på det beste.

Dette har fungert bra så lenge SV var i opposisjon. Dei har då klart å lure både seg sjølv, og ein del andre. No er dei i posisjon -eller rettare sagt, dei folder sine hender for DNA. Dei får formidle sine idear i slagord som Soria Moria, Sim salabim og Hokus pokus. Dei får også lov til å nytte det raudgrøne prefikset "verdens beste" til sine idéar: verdens beste Sim salabim.

SV-skulen hadde skapt større ulikskapar mellom elevane. Varm skulemat hadde ikkje klart å balansere dette.

Finansminister og leiar i SV, Kristin Halvorsen, svarte på spørsmål om korleis det var å vere finansminister: "Det er vanskelig". Det ryktast at det er økonomar i SV. Desse dyssast antagelig ned då dei kanskje lagar dårlig stemning.

- K"yrre Nakkim" West

Ingen kommentarer: